最新 2012 2011 2010 各省市 中考 语文 数学 英语 物理 化学 政治 历史 地理 生物 试题 试卷尽在中考试题网,做中国最权威的题库网


初中
高中
当前位置: 网站首页 > 2015湖北中考英语试卷 试题及答案
  • 试题:

    机密启用前

    2015年襄阳市初中毕业生学业水平考试

    本试卷共8页,满分120分,考试时间120分钟

              

    注意事项:

    1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考试号填写在试题卷和答题卡上,并将考试号条形码粘贴在答题卡上指定位置。

    2.选择题每小题选出答案后,用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号,答在试题卷上无效。

    3.非选择题(主观题)用0.5毫米的黑色签字笔直接答在答题卡上每题对应的答题区域内,答在试题卷上无效。

    4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。

              

    选择题(共80分)

    一、听力测试(本大题满分25分,每小题1分)

    做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后再将试卷上的答案转涂到答题卡上。

    第一节

    下面你将听到5段短对话。每段对话后有一个小题,从每小题ABC三个选项中选出一个最佳答案。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话只播一遍。

    1. What sport does Wang Wei like best?

         A. Soccer. B. Ping-pong.          C. Basketball.

    2. Where does the woman want to go?

         A. To the post office. B. To the hospital.   C. To the bank.

    3. How was Rick’s vacation?

         A. It was fun.            B. It was boring.      C. It was terrible.

    4. What will they most probably do this evening?

         A. They’ll see a movie.           

    B. They’ll go dancing.   

         C. They’ll watch TV.

    5. Why was Peter late for class?

         A. The bus was late.

    B. His clock had stopped.  

         C. He got up later than usual.

    第二节

    下面你将听到6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每小题ABC三个选项中,选出一个与你所听到的对话或独白内容相符的问题的答案。听每段对话或独白前,你有10秒钟的时间阅读相关小题;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。对话或独白播两遍。

    听第一段材料,回答第68小题。

    6. When is Dick’s music class?

         A. On Monday.           B. On Tuesday.        C. On Friday.

    7. Who is Dick’s music teacher?

         A. Mr. Brown.              B. Mrs. Green.C. Ms. Smith.

    8. What’s Gina’s favorite day?

         A. Friday. B. Tuesday.             C. Monday.

    听第二段材料,回答第911小题。

    9. Why is Tom so excited?

        A. He’s going to visit his parents.           

        B. He’s going to have a party.

    C. He’s going for a trip with his family.

    10. How long are they going to stay in Beijing?

         A. About a week.       B. Four days.               C. Two weeks.

    11. When are they going to leave?

         A. On July 6.            B. On June 6.              C. On May 6.

    听第三段材料,回答第1214小题。

    12. Whom did David go to the zoo with?

         A. His parents.          B. Frank.               C. Ann.

    13. How did they get to the zoo?

       A. By car. B. By bike.C. By bus.

    14. What did David think of the animal show?

       A. It was scary.         B. It was awful.              C. It was great.

    听第四段材料,回答第1517小题。

    15. Where are the two speakers talking?

        A. At the ticket office.               B. At the information office.     C. At the police station.

    16. What time does the earliest train to Wuhan leave tomorrow morning?

       A. At 9:00.               B. At 10:00.            C. At 11: 00.

    17. How much should the man pay if he wants two tickets?

       A.180 yuan.              B. 192 yuan.           C. 96 yuan.

    听第五段材料,回答第1820小题。

    18. What school is Zhang Lan most probably studying in now?

       A. In a junior high school.          B. In a senior high school.       C. In a college.

    19. What will she do to achieve her dream?

        A. She’ll find a part-time job. 

         B. She’ll join an English club.

       C. She’ll go to a teachers’ college first.

    20. Why does she choose to work in a village school?

        A. She doesn’t like city life.               B. She likes fresh air there.

    C. The village schools need teachers very much.

    听第六段材料,回答第2125小题。

    21. What does Mary look like?

        A. She’s tall with glasses.            B. She’s of medium build.

    C. She’s short and has big eyes.

    22. Are Mary and Alice in the same class?

       A. Yes, they are.          B. No, they aren’t.        C. We don’t know.

    23. Why did Alice feel sad one day?

        A. She argued with Mary.            B. Mary laughed at her.   

         C. She didn’t do well in the test.

    24. What did Mary do to help Alice?

       A. She had a discussion with her.            B. She went to hug her.

       C. She wrote down the right answers for her.

    25. How did Alice feel after Mary helped her?

       A. Unhappy.           B. Happy.            C. Crazy.

    二、选择填空(本大题满分15分,每小题1分)

    从各小题ABCD四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该标号涂黑。

    26. ---Mum, I have a bad headache. I feel terrible.

       ---Oh, dear! You must get a cold. You’d better see ___________ after breakfast.

         A. a violinist           B. a doctor  

    C. a policeman              D. an engineer

    27. ---It’s reported that Chinese ___________more than 40 minutes a day reading WeChat(微信).

       ---It’s true. But I think WeChat is taking too much of our time.

         A. spend B. cost        

    C. pay          D. take

    28. ---I’m a little __________ now.

       ---Oh, it’s lunch time. Let’s go to the nearest restaurant to get something to eat.

             A. thirstyB. worried   

    C. hungry     D. bored

    29. ---What do you know about Xiangyang?

       ---It’s __________ its state level scenic spot (景点)—Gulongzhong.

         A. famous as           B. different from         

    C. similar to D. known for

    30. ---Could you ___________ the computer for me, dear? I want to check my e-mails.

       ---Certainly, I’ll do it right away.

    A. turn on               B. turn down

    C. turn off    D. turn up

    31. ---You say you are short of money. Why not sell your old gold watch for some money?

       --- Oh, I can’t, because it was a gift from my wife. I promised her I would never _________ it.

             A. care about          B. look after

    C. stick to     D. part with

    32. ---I hear two high speed railways will be built in Xiangyang __________ a few years.

       ---That sounds great. It’ll be more convenient and faster for us to go out.

         A. after  B. on          

    C. in  D. at

    33. ---The passenger ship Eastern Star capsized(倾覆) in the Yangtze River on the evening of June 1st.

       ---____________ bad news! Can we do something to help with the rescue(救援)?

         A. What a               B. What      

    C. How a              D. How

    34. ---Did you catch the first subway this morning?

       ---No, I didn’t. It had started moving __________ I could get on it.

         A. beforeB. since      

    C. after D. as soon as

    35. ---You come to school early every day. __________ is it from your home to school?

       ---It’s only about one kilometer.

         A. How long           B. How much              

    C. How many               D. How far

    36. ---We ordered beef noodles, but ___________ any beef in the noodles.

       ---Put on your glasses and you can see the beef.

         A. there isn’t           B. there is    

    C. there aren’t               D. there are

    37. ---Did you talk back to your mother when you were a child?

       ---Yes. But now I realize I was wrong. I really regret ___________that silly thing to my mum.

         A. do      B. to do       

    C. doing      D. did

    38. ---Lucy, what were you doing at nine last night?

       ---I ___________ the piano. I usually practice the piano at that time.

             A. play   B. played     

    C. was playing              D. am playing

    39. ---It’s cold today. I can’t stand it. I hope tomorrow won’t be so __________.

       ---I can’t, either. But the radio says it will be even ___________ tomorrow.

             A. cold, cold           B. cold, colder         

    C. colder, colder        D. colder, coldest

    40. ---Can you tell me __________?

       ---Sure. He lives on Center Street.

         A. where does he live  B. where he lives        

         C. why he lives there  D. what does he do

    三、完形填空(本大题满分10分,每空1分)

    阅读下面的短文,根据短文内容从各题所给的ABCD四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,使短文完整、通顺,并在答题卡上将该标号涂黑。

    It was the beginning of a new term. As a     41     teacher in that school, I didn’t know any of the students. A little girl was standing at the gate of the classroom. She looked very shy.

    I walked up to her and     42     why she stood there. But she said nothing. Then a boy shouted, “She is from Grade Four, the worst student in her grade.” I looked at the little girl. She didn’t seem to be the smart kind. I     43     why her teacher asked her to stay in Grade Three. I took her hand and     44     her into the classroom.

    “Sit here. Now you are my student and I’m your teacher,” I said. She still said nothing, but suddenly began to cry.

    I later learnt that her parents died in a car accident. She became sad and didn’t like talking to others after that.

    She learnt very     45    . I gave her respect(尊重) and never looked down upon (鄙视) her as I know everybody deserves(值得) respect. I helped her after school, and she was making     46     little by little. As time went by, she was not as    47    as before. At the end of the term, she seemed to have forgotten all her sadness. She was not among the best students when she left that school, but     48   , she was not that shy and sad little girl any more.

    In the following     49    , she would send me a card on each Thanksgiving Day. Three days ago, I     50     an invitation to her wedding(婚礼). And now, I am at her wedding, and she is smiling brightly.

    Everyone deserves respect and everyone can be happy.

    41. A. new       B. beautiful  C. strict       D. famous

    42. A. told       B. answered       C. knew              D. asked

    43. A. thought  B. understood           C. forgot           D. remembered

    44. A. poured  B. threw              C. ledD. turned

    45. A. slowly    B. quietly           C. well               D. quickly

    46. A. friends  B. decision          C. progress              D. surprises

    47. A. smart              B. shy C. angry               D. careful

    48. A. at least               B. at first               C. at once    D. at birth

    49. A. daysB. weeks              C. months               D. years

    50. A. wrote         B. sent C. refused             D. received

    四、阅读理解(本大题满分30分,每小题2分)

    阅读下面三篇材料,根据材料内容从各题所给的ABCD四个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该标号涂黑。

    A

    51. If you want to be a postman, it’s necessary for you to have _____________.

         A. working experience    B. good knowledge of the city

         C. a driver’s license        D. a college student’s card

    52. Sunshine School needs _____________.

         A. excellent English teachers           B. a hard-working postman

         C. full-time drivers         D. an outgoing tour guide

    53. If you want to be a taxi driver, you should _____________.

         A. be over 45 years old      B. know the city very well

         C. write to No. 38 Changhong Rd.  

    D. speak English well

    54. The tour guides wanted should ____________.

       A. have no working experience        B. be patient with children

        C. be good at driving    D. speak good English

    55. You can not get information by ___________ if you want to get a job above.

         A. making a call             B. going to visit the manager

         C. sending an e-mail       D. writing a letter

    B

    Imagine one day, the water taps(水龙头) in your house stop running. You have to buy water from shops. And still there isn’t enough for everyone. Your mother has to save the family’s shower water to do other things. Would you be able to stand that kind of life?

    Probably not. But that’s what kids in Yemen are experiencing. Experts said Yemen is going to be the first country in the world to run out of water. According to a report, the capital, Sana, will run out of drinking water as early as 2025.

    Because of the shortage, the government often cuts the water supply(供应). Hannan, an 18-year-old from Lahej, told Times: “In a good week we’ll have a water supply all week. But then the following week there will be water only for a day or two.”

     Hannan said only rich people have enough water to use. They can buy water from the shops or from the water trucks. Private companies own the trucks. They travel around the city every day to sell water—at very high prices. “A lot of people can’t afford it,” she said.

    The average (平均) person in Yemen uses 100 to 200 cubic(立方)meters of water per year. That is far below the international water poverty(贫困) line of 1,000 cubic meters.

    The government is thinking of making use of seawater. But it will cost a lot and it may not happen soon enough to help the people of Yemen.

    56. _____________ is the name of the capital city of Yemen.

         A. Sana      B. Lahej      

    C. Hannan    D. Times

    57. A report shows that Sana will have ____________ as early as 2025.

       A. enough drinking water to use       B. no drinking water to use

       C. no private companies  D. more water pollution

    58. What does the underlined word “shortage” in the third paragraph mean in Chinese?

       A. 充足     B. 短缺      

    C. 干旱       D. 需求

    59. We can infer(推断) from the passage that _____________.

       A. the poor don’t have to worry about the water supply

    B. the 18-year-old boy is from a poor family

    C. private companies make a lot of money

    D. Lahej is a beautiful place

    60. Which of the following do you think is the best title for this passage?

       A. How to Save Water    B. How to Make Use of Seawater

        C. How People Use Water Fully       D. Yemen is Facing Serious Water Shortage

           C

    A serious earthquake can be a terrible experience, and it is easy to forget safety measures(措施) in disorder(混乱). Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, but if you forget everything else, re­member the following instructions: drop, cover, and hold on. Also, most of earthquake deaths hap­pen after the earthquake, so remember that the danger does not end when the shaking does!

    If you stay indoors during an earthquake, move away from unsupported areas and windows. Try to get under a doorway or another area of the building which is held up by strong beams().  Stay under a table or desk only if it is very strong. Do not rush to lifts, because it is far safer to stay where you are. Cover your head with your arms around it and curl (蜷缩) into a ball, and wait for the shaking to stop.

    If you stay outdoors during an earthquake, move to an area which is as open as possible. Don’t move to build­ings, electric poles and other objects which may fall during an earthquake and injure you. Protect your head and stay low to the ground till the shaking ends and it is safe to move.

    After an earthquake, many buildings are less strong, although they appear safe. If you stay indoors, move people from the building quickly and help disabled or injured people. Once outdoors, move well away from the building so that if it falls down, you will not be injured. Wait till public safety officials an­nounce that it is safe to stay indoors.

    By planning ahead and keeping calm during an earthquake, you can greatly increase your chances of survival(生存) without injury.

    61. The underlined word “Fortunately” in the first paragraph means ____________.

         A. especially               B. gradually 

    C. luckily     D. finally

    62. We can learn from the passage that earthquake safety measures ____________.

       A. are planned for children              B. help us to keep safe

       C. are not necessary        D. are not easy to understand

    63. According to the passage, it isn’t a good choice ___________ during an earthquake.

         A. to take a lift         B. to stay under a strong table

         C. to get under a doorway               D. to cover the head with arms around it

    64. If you stay outdoors during an earthquake, you can do all the following except ___________.

       A. trying to protect your head          B. moving to an open place

       C. moving away from buildings       D. taking the disabled people into the room

    65. The purpose of the passage is mainly to tell us how to ____________.

        A. stay away from an earthquake      B. predict an earthquake

        C. control an earthquake         D. keep safe during and after an earthquake

    非选择题(主观题)(共40分)

    五、完成句子 (本大题满分14分,每小题2)

    阅读下列各小题,根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上相应的题号后。(注意:只写答案,试题的其它内容不得抄入答题卡。)

    66. ---Where is your sister, Bob?

       ---She __________________________________(在做家庭作业).              (do)

    67. ---Do you miss your brother?

    ---Yes, very much. I ______________________(未收到他的来信) for 3 months. (hear)

    68 ---Why does everyone like that boy?

    ---Because he ____________________________________(总是乐于助人).    (ready)

    69. ---Do you like the song Little Apple?

       ---Yes, I do. It’s ________________________(我听过的最受欢迎的歌曲之一). (popular)

    70. ---Did you _____________________________(考虑过如何避免伤到自己) in P.E. class?

       ---Yes. We discussed it in our class meeting.               (avoid)

    71. ---Why don’t you get nervous before the exams?

       ---Because we __________________________(常被教导别把分数看得太重). (educate)

    72. ---Can you tell me ______________________(游客是否应被阻止踩踏草地) in the park?

       ---Yes, I think they should.           (prevent)

    六、短文综合填空(本大题满分11分,每空1分)

    阅读下面的短文,根据短文内容及首字母提示,在短文空白处填入一个恰当的词,使短文内容完整、通顺。将所填单词填写在答题卡上相应的题号后。

    If you lose 12 times, will you just give up? Dale Carnegie, a pioneer in public speaking and self-development, kept t             (73). And he became famous by showing people how to be successful.

    Carnegie was born in 1888 in a poor farming family in the central United States. The boy didn’t see a train u              (74) he was 12 years old. In his teens, he had to get up at 4 am. every day to milk the cows in his family.

    When Carnegie first entered college, he felt hopeless because of his clothes and ordinary looks. His mother e              (75) him: “Why not try to be better in other things i____________ (76) of just dress and good looks?”

    Carnegie tried to be more a              (77) in college. He joined the debate(辩论) team. But one after another, he lost 12 times. The young man was d               (78) in himself. He said later that he thought of killing himself after so many failures(失败).

    But soon Carnegie was seen practicing public speaking on the riverside. His hard work brought good results at last. In 1906, Carnegie won a famous speech c             (79) and became widely known.

    The young man made his own words come true: “B               (80) that you will succeed, and you will.” In order to s              (81) his success, Carnegie opened schools and wrote books. His best-sellers(畅销书) i              (82) How to Win Friends and Influence People and How to Stop Worrying and Start Living. More than 50 million copies of his books have been printed in 38 l_____________(83). They are still helping people on the road to success.

    七、书面表达 (本大题满分15)

    做家务是家庭成员的义务。作为家庭成员之一,你一定做过不少力所能及的家务活。请根据提示写一篇英语短文讲述一次你做家务或学做家务的经历或故事,与大家一起分享。

    1. 写作要点提示:

    1)你是否喜欢做家务、你常做哪些家务;

    2)重点讲述一次你做家务或学做家务的经历或故事(包括起因、过程、结果等);

    3)你父母对你所做家务的评价或你个人的收获、感受。

    2. 写作要求:

    短文的内容应包含所提示的要点,语言要流畅,可围绕提示要点适当增加情节,以使短文的意思连贯;短文中不得出现真实的姓名、校名及地名;短文的词数在90词左右。

    机密启用前

    2015年襄阳市初中毕业生学业水平考试

    英语试题参考答案及评分说明

    选择题

    一、听力测试:

    1. B  2. C  3. A  4. B   5. C  6. B  7. B  8. A  9. C  10. A  11. A 12. B  13. A

    14. C  15. B  16. A  17. B  18. A  19. C  20. C  21. A  22. A  23. C 24. C  25. B

    评分说明本大题满分25每小题1与本答案不符者该小题不给分。

    二、选择填空

    26. B  27. A  28. C  29. D  30. A  31. D  32. C  33. B  34. A  35. D 36. A  37. C   38. C  39. B  40. B

    评分说明本大题满分15每小题1与本答案不符者该小题不给分。

    三、完形填空

     41. A  42. D  43. B  44. C  45. A  46. C  47. B  48. A  49. D  50. D

    评分说明:本大题满分10分,每空1分,与本答案不符者该小题不给分。

    四、阅读理解:

     51. C  52. A  53. B  54. D  55. A  56. A  57. B  58. B  59. C  60. D

    61. C  62. B  63. A  64. D  65. D

    评分说明:本大题满分30分,每小题2分,与本答案不符者该小题不给分。

    非选择题

    五、完成句子:

    66. is doing (her) homework (now)

    67. haven’t (have not) heard from him (yet)

    68. is always ready to help others (other people)

    69. one of the most popular songs (that) I’ve (ever) heard (listened to)

    70. consider how(you would avoid) to avoid hurting(injuring) yourself (yourselves)

    71. are often educated not to take marks (grades/ scores) too seriously

    72. if (whether) (the)visitors(travelers, tourists) should be prevented(from) walking(stepping) on the grass

       if (whether) they should prevent visitors(from) walking(stepping) on the grass

    评分说明:1.本大题满分14分,每小题2;

                  2.结构正确、用给定的英语单词完整表达所给的汉语信息,给满分;

              3.未用所给定的词不给分;

              4.语法结构不正确,一处扣1分;

              5.结构正确,信息完整,拼写错误一处扣0.5分;

              6.结构正确,信息有遗漏、添加无关信息一处扣0.5分;

              7.本大题答案多样,只要符合题意可按评分说明酌情给分。

    六、短文综合填空:

    73. trying   74. until   75. encouraged  76. instead 77. active (alive) 78. disappointed  79. competition(contest)  80. Believe     81. share  82. include       83. languages

    评分说明:本大题满分11分,每空1分。与本答案不符,但该答案符合题目要求,且在意义、结构、逻辑上均正确,该空可考虑给分,否则该空不给分。

    七、书面表达:

    评分说明:本大题满分15分。

    评分标准:

    一类(15—13分)很好地完成了规定的写作任务。包含所有内容要点,结构完整,语句流畅,意思清楚、连贯。使用较为丰富的语法结构和词汇,语法和词汇错误极少,格式正确,书写规范。

    二类(12—10分)较好地完成了规定的写作任务。基本上包含所有内容要点,结构较为完整,语句完整,意思清楚。语法结构和词汇错误较少,格式基本正确,书写较为规范。

    三类(9—7分)基本上完成了规定的写作任务。包含主要内容要点,结构欠完整,少数语句不通顺,意思基本清楚。语法结构和词汇错误较多,格式基本正确,书写基本规范。

    四类(6—4分)未能按要求完成规定的写作任务。只包含少数内容要点,结构不完整,多数语句欠完整,意思不够清楚。语法结构和词汇错误较多,影响理解,格式不够正确,书写欠规范。

    五类(3—0分)未能按要求完成规定的写作任务。只写出个别要点,结构不完整,多数语句不完整或意思不明,语法和词汇错误很多,书写不规范。

    附:听力测试录音稿

    一、听力测试

    做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后再将试卷上的答案转涂到答题卡上。

    第一节

    下面你将听到5段短对话。每段对话后有一个小题,从每小题ABC三个选项中选出一个最佳答案。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话只播一遍。

    1. W: Do you have a soccer ball, Wang Wei?

      M: No, I don’t. But I have three ping-pong balls.

      W: Do you like ping-pong?

      M: Yes. It’s my favorite sport.

      Q: What sport does Wang Wei like best?

    2. W: Excuse me. Is there a bank near here?

      M: Yes, there is.

      W: How can I get there?

      M: Walk straight to People’s Hospital. Then turn right on North Street and the bank is on your left, next to a school.

      Q: Where does the woman want to go?

    3. W: Hi, Rick. Long time no see.

      M: Hi, Tina. Yes, I was on vacation last month.

      W: Did you have a good time during the vacation?

      M: Yes, I had so much fun.

      Q: How was Rick’s vacation?

    4. W: Let’s go dancing this evening, Mike.

      M: I’d like to, but I promised to see a movie with Lily.

      W: Why not ask her to go dancing together with us?

      M: That’s a good idea!

      Q: What will they most probably do this evening?

    5. W: I hear you were late for class this morning, Peter.

      M: Yes. I missed the first bus.

      W: What do you mean?

      M: I overslept. When I got to the bus stop, the bus had already left.

      Q: Why was Peter late for class?

    第二节 

    下面你将听到6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每小题ABC三个选项中,选出一个与你所听到的对话或独白内容相符的问题的答案。听每段对话或独白前,你有10秒钟的时间阅读相关小题;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。对话或独白播两遍。

    听第一段材料,回答第68小题。

    W: Hi, Dick! How is your day?

    M: It’s OK. I like Tuesday because I have music. It’s my favorite subject.

    W: Why do you like music best?

    M: Because my music teacher, Mrs. Green, sings well and we all like her class. And what’s your favorite day, Gina?

    W: Friday. Because the next day is Saturday.

    M: Haha! That’s for sure. I like Friday, too.

    Questions:

    6. When is Dick’s music class?

    7. Who is Dick’s music teacher?

    8. What’s Gina’s favorite day?

    听第二段材料,回答第911小题。

    W: Tom, you look so excited. Any good news?

    M: Yeah. My parents will take me to Beijing by plane.

    W: That sounds great. How long are you going to stay there?

    M: Well, we are going to stay there for about seven days.

    W: I see. So when are you going to leave? Next week?

    M: Yes. We’re going to leave on July 6, next Monday.

    W: Oh, have a good time. See you.

    M: Thanks, see you.

    Questions:

    9. Why is Tom so excited?

    10. How long are they going to stay in Beijing?

    11. When are they going to leave?

    听第三段材料,回答第1214小题。

    W: Hi, David. What did you do last Sunday?

    M: Hi, Ann. I visited the zoo. It was so interesting.

    W: Really? Would you like to say something about it?

    M: Of course. Do you know Frank, my best friend?

    W: Yes.

    M: I went there with him. And his father took us there in his car.

    W: What did you do at the zoo?

    M: We saw a lot of animals there. And we watched an animal show, too.

    W: How was the animal show?

    M: It was great. The animals were so clever. And we took some photos.

    W: Can you show me the photos?

    M: No problem.

    Questions:

    12. Whom did David go to the zoo with?

    13. How did they get to the zoo?

    14. What did David think of the animal show?

    听第四段材料,回答第1517小题。

    W: Welcome to our Information Office. May I help you, sir?

    M: Yes, please. Do you have any trains to Wuhan today?

    W: Sorry. The last train today has already left.

    M: What about tomorrow?

    W: Let me see. Oh, the earliest one leaves at 9:00 am.

    M: How much is the ticket?

    W: 96 yuan for one ticket.

    M: Two tickets, please! Can I buy the tickets here?

    W: Sorry, we don’t sell tickets here. Please go to the ticket office over there.

    M: Thanks for the information.

    W: You’re welcome. It’s just my duty.

    Questions:

    15. Where are the two speakers talking?

    16. What time does the earliest train to Wuhan leave tomorrow morning?

    17. How much should the man pay if he wants two tickets?

    听第五段材料,回答第1820小题。

    M: How are you getting on with your studies, Zhang Lan?

    W: Pretty well. We are busy preparing for the senior high school entrance examination.

       You know my parents want me to enter a better senior high school.

    M: Do you think you can pass the exams?

    W: Yes, I think so.

    M: I’m very glad to hear that. What do you want to do in the future?

    W: I want to be a village teacher.

    M: How are you going to do that?

    W: I’m going to study in a teachers’ college first, and then work in a village school.

    M: Why do you choose to work in a village school?

    W: I hear many village schools need teachers very much. So I want to go there to be a teacher.

    M: Great! I wish you success.

    W: Thanks a lot.

    Questions:

    18. What school is Zhang Lan most probably studying in now?

    19. What will she do to achieve her dream?

    20. Why does she choose to work in a village school?

    听第六段材料,回答第2125小题。

    Mary is a lovely girl. She is tall and has two big eyes. But she always hides them behind a pair of glasses.

    She is one of my classmates and best friends but once I nearly finished our friendship. One day, the teacher gave us our results of the English test. I did very badly so I didn’t want to talk to anyone after class. Suddenly, Mary said, “You look unhappy, Alice. What’s wrong?” I looked up at her but said nothing. I knew she got a good mark in the test. I thought she must laugh at me. She kept asking me. “Is it because of the test? Do you want me to show you the right answers?” I still didn’t talk to her. Then she went away with my test paper.

    In the afternoon, Mary gave me my test paper back. I looked at it and became sur­prised. Mary wrote the right answers next to each of my mistakes. My face got red. How kind she was! I wanted to give her a hug, but with tears in my eyes, I only said, “Thank you!” After school, Mary and I walked home together. I felt very happy and thanked her again. We are still good friends now.

    Questions:

    21. What does Mary look like?

    22. Are Mary and Alice in the same class?

    23. Why did Alice feel sad one day?

    24. What did Mary do to help Alice?

    25. How did Alice feel after Mary helped her?



      
分享到: